Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.01.2021

Probleme de actualitate bilaterală, discutate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei

Probleme de actualitate bilaterală, discutate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această după-amiază cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei despre modalitățile de relansare a relațiilor bilaterale, precum și despre modul de conlucrare pe agenda integrării europene, a securității regionale și a cooperării pe domenii concrete în beneficiul cetățenilor noștri, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

„Am discutat despre îmbunătățirea infrastructurii și intensificarea schimburilor economice, despre combaterea corupției și a contrabandei, despre controlul comun la frontieră și situația ecologică îngrijorătoare a râului Nistru. Am abordat și problema securității energetice, dar și a reglementării conflictului transnistrean. Aceasta, chiar dacă în prezent Republica Moldova este administrată de un guvern în exercițiu”, a spus la finalul întâlnirii Președintele Maia Sandu.

Întrevederea cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, a fost ultimul punct de pe agenda vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kyiv.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus