Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.01.2021

De la începutul anului curent, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor

De la începutul anului curent, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor

Primăria municipiului Chișinău informează că de la începutul anului curent, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor, ce presupune livrarea către instituțiile de educație timpurie (IET) a produselor de aceeași calitate, origine și la același preț. Informații în acest sens au fost prezentate de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Aplicarea meniului unic în grădinițe va contribui la creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare. Totodată, APL Chișinău convoacă periodic factorii de decizie: responsabili de la Direcția generală educație, tineret și sport și managerii IET, pentru a soluționa problemele de organizare, care apar pe parcurs pentru asigurarea procesului de alimentație.

În context, e de menționat că, în baza recomandărilor ministerelor de resort, Primăria Chișinău, în comun cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CSP) va fi elaborat un infografic privind organizarea și ilustrarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ, astfel ca publicul să cunoască toate etapele de organizare ale acestuia.  

Mai mult, Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat un proiect de Regulament care stabilește modul de executare și monitorizare a contractelor de achiziţii publice a produselor alimentare și a procesului de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, pentru facilitarea procedurilor și monitorizarea contractelor de achiziții, precum și modalitatea de executare a acestora.

Până pe 28 ianuarie, a.c., manageri de instituții preșcolare vor sesiza printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesului de implementare a meniului unic, care  urmează a fi sintetizate și soluționate de municipalitate, în comun cu agenții economici, ANSA și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus