Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.01.2021

4637 beneficiari de pensii au solicitat reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă

 4637 beneficiari de pensii au solicitat reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă

Începând cu 1 ianuarie 2021 au fost depuse 4637 de cereri din mai bine de 18000 prognozate pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă. Precizăm că din numărul total de cereri depuse, 1901 sunt depuse online prin intermediul site-ului Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md, iar 2736 de cereri – pe suport de hârtie la subdiviziunile teritoriale.

Potrivit CNAS, de la 1 ianuarie 2021 se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii, care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.
Menționăm că, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi copia buletinului de identitate la organul teritorial de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat.

Având în vedere  pericolul răspândirii pandemiei de coronavirus şi pentru a reduce fluxul de beneficiari la ghișeele subdiviziunilor teritoriale, Casa Naționale de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii de pensii să depună cererea de reexaminare a pensiei online, accesând bannerul „e-Cerere Reexaminare pensie” pe site-ul CNAS www.cnas.md.

Procedura depunerii nu este dificilă, dacă urmaţi doar câţiva paşi simpli. Accesaţi bannerul "e-Cerere Reexaminare pensie". În câmpul „IDNP-ul beneficiarului” introduceți IDNP-ul solicitantului. În câmpul „Data nașterii” introduceți data nașterii. Verificați corectitudinea datelor introduse. Bifați toate opțiunile existente, referitor la securitatea datelor cu caracter personal și acceptarea cererii. Introduceţi codul de verificare. Tastaţi butonul „Aplică”. În final apare ,,Rezultatul cererii”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus