Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.10.2020

Ruta de troleibuz nr. 36, „or. Chișinău - or. Ialoveni”, va fi prelungită

Ruta de troleibuz nr. 36, „or. Chișinău - or. Ialoveni”, va fi prelungită

Primăria municipiului Chişinău informează că ruta de troleibuz nr. 36, „or. Chișinău - or. Ialoveni", va fi prelungită cu 3 km, până la ieșirea din orașul Ialoveni, direcția spre satul Piatra Albă.

Decizia despre extinderea liniei de troleibuz a fost luată în urma unei colaborări dintre Primăria municipiului Chișinău și Primăria orașului Ialoveni, pentru soluționarea problemei asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană.

Ruta de troleibuz nr. 36 va avea următorul itinerar:

Tur:  În raza urbei: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Vasile Alecsandri, șos. Hâncești, în raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun (sensul giratoriu); sectorul BTA16 (stația terminus).

Retur: în raza or. Ialoveni: Sectorul BTA16 (stația terminus); str. Alexandru cel Bun (sensul giratoriu), în raza urbei: șos. Hâncești, str. Miorița, str. Gheorghe Asachi, str. Pan Halippa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ruta nr. 36 este prima linie de transport electric care face legătura dintre capitală și o localitate din afara municipiului Chișinău.

Prezent la eveniment, edilul Ion Ceban a precizat că în decursul a zece zile, cele cinci troleibuze de pe ruta nr. 36 vor ajunge până la ieșirea din orașul Ialoveni.

„Am evaluat soluția tehnică despre cum putem rezolva problema apărută. Astfel, s-a decis prelungirea cu șapte minute a timpului de așteptare, deoarece pe rută rămân aceleași cinci unități existente. Totodată, împreună cu Primăria Ialoveni căutăm posibilități de suplinire a numărului de troleibuze pe această linie, pentru că 70% din locuitorii de aici lucrează în capitală, iar oamenii trebuie să beneficieze de servicii calitative de transport", a declarat Ion Ceban.

De asemenea, pentru securitatea participanților la trafic, dar și a pietonilor, Primăria Ialoveni a instalat trei semafoare de ultimă generație în zona stației terminus, a aplicat marcaj rutier, inclusiv treceri pietonale. Mai mult, administrația publică locală urmează să amenajeze noi stații de așteptare, dar și stația terminus, pentru angajații Î. M. „Regia Transport Electric Chișinău”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus