Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.10.2020

Negocieri pe marginea proiectului de Aranjament Administrativ pentru aplicarea Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială

Negocieri pe marginea proiectului de Aranjament Administrativ pentru aplicarea Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială

În perioada 26-28 octombrie curent, se desfășoară cea de-a II-a rundă de negocieri pe marginea proiectului de Aranjament Administrativ între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse privind aplicarea Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială, bazat pe principiul proporționalității.

Negocierile se desfășoară online între delegaţia Republicii Moldova, condusă de către Nelea Rusu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova şi delegaţia Federației Ruse, condusă de către Svetlana Parhomenco, consilierul Ministrului Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse.

Menționăm, că Aranjamentul Administrativ este un instrument secundar, care are rolul de implementare a dispozițiilor Acordului. Acesta determină instituțiile competente ale statelor contractante, modalitatea de colaborare a acestora, stabilirea dreptului la prestațiile de asigurări sociale, prevăzute de Acord, precum și schimbul de date, informații și formulare.

Scopul Acordului este asigurarea unui cadru de garanţii de securitate socială pentru cetățenii, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă și/sau domiciliază pe teritoriul unuia sau ambelor state contractante.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, aranjamentul va fi aplicat din data intrării în vigoare a Acordului și va avea aceeași valabilitate. Acordul se încheie pe un termen nedeterminat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus