Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-10-08/viceprimarul-angela-cutasevici-a-convocat-o-edin-a-de-lucru-cu-maganagerii-institu-iilor-de-inva-am--64440.html
Data: Oct 8, 2020 (21:26)

Viceprimarul Angela Cutasevici, a convocat o ședință de lucru cu maganagerii instituțiilor de învățământ din capitală

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a convocat miercuri, 7 octombrie, o ședință de lucru, în regim online, cu participarea managerilor instituţiilor municipale de învăţământ primar și secundar, unde au fost abordate aspecte ale desfăşurării procesului educaţional din capială, în contextul situației pandemice. La discuție au participat specialiști ai Direcţiei generale educaţie tineret şi sport (DGETS) și Ministerului Educației Culturii și Cercetării și reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău.

Participanții la discuții au abordat subiecte ce se referă la: respectarea strictă a normelor anti-COVID; buna organizare a procesului de studii în școli; informarea și instuirea continuă cu privire la riscurile provocate de virus.

În context, Angela Cutasevici a ținut să reitereze asupra necesității de a nu admite formarea focarelor de infecţii în instituțiile educaționale, precum și despre obligațiunile de respectare a tuturor protocoalelor şi instrucţiunilor MSMPS, MECC şi recomandările OMS, UNICEF etc.

„Cunosc ce efort depuneți dumneavoastră, stimaţi directori, şi vă asigur de tot suportul din partea Primăriei mununicipiului Chişinău. După o lună de activitate, examinaţi posibilităţile de modificare a modelelor de organizare a procesului, racordat la necesităţile reale ale instituţiei", a menționat viceprimarul capitalei.

Totodată, în baza unor petiții depuse de către părinți, DGETS, a recepționat mai multe nemulțumiri în legătură cu organziarea procesului de studii în două schimburi, modelul ales de școală în contextul pandemic și organizarea orelor în format online.

Municipalitatea va monitoriza în continuare implementarea recomandărilor discutate în cadrul ședinței pentru eficientizarea procesului educational din capitală.