Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.05.2020

Cinci brokeri vamali, reţinuţi pentru un şir de tentative de mituire a vameşilor. 11 persoane au statut de bănuit în acest dosar

Cinci brokeri vamali, reţinuţi pentru un şir de tentative de mituire a vameşilor. 11 persoane au statut de bănuit în acest dosar

Cinci brokeri vamali au fost reţinuţi de ofiţerii CNA, procurorii anticorupţie şi angajaţii Direcţiei integritate şi supraveghere a Serviciului Vamal, într-un dosar de corupere activă. Aceştia sunt bănuiţi că, pe parcursul mai multor luni, au săvârşit acţiuni de corupere a vameşilor din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit materialelor cauzei, brokerii au fost documentaţi în incinta postului vamal în momentele în care transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoţitoare ale mărfurilor cu mijloace financiare ataşate.

Astăzi, în urma mai multor percheziţii, desfăşurate în incinta postului vamal, dar şi în birourile de serviciu ale brokerilor, 11 persoane, dintre care 6 vameşi şi 5 brokeri, au fost recunoscute în calitate de bănuiţi. Acestea au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare, 5 brokeri fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, reţinuţii  sunt cercetaţi în conformitate cu art. 325 cod penal - corupere activă şi riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Acţiunile de urmărire penală în acest caz sunt în derulare şi vizează o schema complexă care include angajaţi vamali, brokeri şi agenţi economici.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus