Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.05.2020

Trei cetățeni ai Republicii Moldova vor compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate pentru mașini pe șenile blindate ușor

Trei cetățeni ai Republicii Moldova vor compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate pentru mașini pe șenile blindate ușor

Procuratura raionului Hâncești a finalizat și expediat în judecată acest dosar, în care, pe lângă cele trei persoane fizice, figurează și o persoană juridică.

Cazul a avut loc în luna iunie 2019, când inculpații au încercat să treacă ilegal frontiera vamală cu 47 roți dințate duble motorice din mecanismul de transmisie, destinate pentru utilizare în sistemul de transmisie și de rulare a transportatorului blindat de model MT-LB.

În cadrul acțiunilor de urmăririi penală și măsurilor speciale de investigație, efectuate de Procuratura raionului Hâncești de comun cu ofițerii SIS, s-a stabilit că piesele au fost aduse clandestin din Transnistria, iar după ce au fost depozitate în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă, au fost încărcate în compartimentul marfar al unui camion înregistrat în Republica Moldova, urmând să ajungă în statele Uniunii Europene.

Acțiunile ilegale ale acestora au fost zădărnicite la Postul Vamal Leușeni, fiind depistat și ridicat lotul de piese militare strategice, estimat la circa 764 mii de lei. Potrivit materialelor, inculpații au indicat date eronate în actele vamale, precum că, de fapt, transportă ”piese pentru tehnică agricolă” și urmau a fi scoase definitiv din țară.

Asupra lotului de piese strategice a fost aplicat sechestru, ele fiind transmise spre păstrare la Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale.

Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede până la 10 ani închisoare, iar persoana juridică riscă să fie lichidată.

Urmărirea penală continuă, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în această schemă criminală, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus