Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-18/republica-moldova-a-inregistrat-primul-deces-cauzat-de-noul-coronavirus-63210.html
Data: Mar 18, 2020 (19:22)

Republica Moldova a înregistrat primul deces cauzat de noul coronavirus

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova anunță că una din persoanele diagnosticate cu noul tip de coronavirus COVID-19 a murit astăzi. Acesta este primul caz de deces înregistrat în țara noastră, în contextul situației epidemiologice, instituirii codului roșu și declarării stării de urgență de COVID-19.

Femeia, în vârstă de 61 de ani, revenită din Italia (Padova), a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală, iar în data de 15 martie starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Femeia suferea de boli cronice, precum hipertensiune de gradul 2 și diabet zaharat de tip 2.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a venit cu un mesaj de condoleanțe către familia pacientei decedate: “Vreau să exprim condoleanțe familiei persoanei decedate. Să știți că suntem solidari și suntem alături de Dumneavostră. Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, dar totodată, ar trebui să determine și mai mult sistemul medical, pentru a continua acordarea asistenței medicale și să lupte pentru fiecare viață - care este valoroasă pentru noi”.

Până la momentul actual în Republica Moldova rămân 30 persoane infectate cu noul coronavirus, 13409 de persoane aflate sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie și un caz tratat de COVID-19.