Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.03.2020

Crearea celulei de criză în cadrul MAEIE

Având în vedere starea epidemiologică din țară și instituirea gradului de alertă națională „Cod portocaliu” de infecție cu virusul COVID – 19, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost creată, din data de 10 martie curent, o celulă de criză.

Activitatea celulei de criză va consta în monitorizarea situației în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova peste hotare și aparatului central al MAEIE, gestionarea tuturor aspectelor care decurg din evoluția situației, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi.

Reamintim că, din ianuarie 2020, în cadrul MAEIE a funcționat un grup de lucru în vederea monitorizării situației și sprijinirii cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, în zonele afectate de COVID-19.

Totodată, cetățenii moldoveni care se confruntă cu situații dificile, cu caracter de urgență, pe teritoriul altor state, pot solicita asistență consulară la telefoanele de urgență ale Misiunilor Diplomatice și Oficiilor Consulare ale Republicii Moldova (informații despre misiunile diplomatice ale Republicii Moldova la mfa.gov.md/ro/advanced-page-type/misiuni-ale-republicii-moldova-strainatate) sau la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova), și  +373 22 788722 (apeluri din străinătate), email: callcenter@mfa.gov.md, Skype: callcenter-moldova.

Pentru informații suplimentare referitor la COVID-19, cetățenii pot telefona la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0-800-123-00.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (pe paginile web: msmps.gov.md și ansp.md), de autoritățile competente din țările de călătorie a cetățenilor, precum și de Organizația Mondială a Sănătății.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus