Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.03.2020

Mai multe acte legislative vor fi modificate pentru a facilita activitatea în domeniul turismului

Mai multe acte legislative vor fi modificate pentru a facilita activitatea în domeniul turismului

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, coraportul pentru proiectul de lege privind modificarea unor acte normative. Proiectul prevede excluderea obligativității modelului contractului turistic, ceea ce va oferi agenților economici posibilitatea de a diversifica conținutul contractului în funcție de relațiile contractuale cu partenerii, dar cu respectarea normelor legale.

De asemenea, se propune excluderea voucherului turistic, acest document de strictă evidență fiind depășit în timp în condițiile comerțului electronic tot mai activ și dublând în mare parte contractul de servicii turistice.

Totodată, autorii propun eliminarea obligativității perfectării asigurării de călătorie doar prin intermediul agențiilor de turism și operatorilor turistici și, respectiv, oferirea consumatorilor de servicii turistice a libertății de a alege serviciile de asigurare.

O altă modificare va exclude obligativitatea deținerii de către angajații din domeniu a diplomei de studii în turism sau a certificatului de perfecționare profesională. De asemenea, se propune excluderea obligativității de clasificare după nivelul de confort (categorii) a structurilor de primire turistică cu funcțiuni de servire a mesei.

Totodată, autorii propun oferirea dreptului de a activa în baza patentei de întreprinzător pentru ghizii de turism, casele rurale, prestatorii unor servicii de agrement, precum master-clas gastronomic, activități artistice și sportive în cadrul programelor turistice.

Se propune, de asemenea, extinderea listei autorităților, a persoanelor fizice și juridice cărora li se oferă dreptul de a crea centre de informare turistică, încurajând în acest sens promovarea turismului local.

De asemenea, este prevăzută crearea Consiliului consultativ pentru turism drept o platformă de comunicare, pe bază de parteneriat public-privat.

Proiectul va fi supus avizării de către toate comisiile permanente și dezbaterii în plenul Legislativului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus