Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-02-10/contrabandi-ti-specializa-i-in-introducerea-ilegala-in-ara-marfurilor-de-la-km-7-din-odessa-trimi-i--62904.html
Data: Feb 10, 2020 (20:13)

Contrabandiști specializați în introducerea ilegală în țară mărfurilor de la „KM 7” din Odessa – trimiși pe banca acuzaților de procurorii PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a membrilor unui grup criminal organizat, care prin contrabandă au introdus în țară, prin regiunea transnistreană, mărfuri de peste 800 mii lei, în toamna anului 2018.

Infracțiunea de contrabandă pe care procurorii le-o impută a fost depistată în urma perchezițiilor din mai multe locații din Bălți, Căușeni și Chișinău. Marfa introdusă ilegal în țară era de larg consum: vestimentație și încălțăminte de branduri scumpe pentru bărbați, femei și copii.

Inculpații sunt trei bărbați, cu vârsta între 25 și 35 de ani, fără antecedente penale: doi dintre ei sunt originari din Căușeni, iar unul – din Chișinău. Aceștia acționau după o schemă anumită, cu roluri determinate pentru fiecare membru în parte. Astfel, făptașii inițial organizau livrarea mărfurilor de la piața „KM 7” din Odessa, prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene  cu Moldova și depozitarea acestor mărfuri în localități limitrofe regiunii separatiste, fără acte de proveniență sau de însoțire. Ulterior, aceștia transportau mărfurile în alte localități, inclusiv în capitală, cu diferite mijloace de transport, stocate în partide mai mici și prin monitorizarea traseului de către alți membri, astfel încât să evite inspectări din partea posturilor de poliție sau din partea echipelor vamale mobile. Iar un ultim pas în comiterea acestei infracțiuni era repartizarea mărfii destinatarilor finali.

Potrivit legii, pentru faptele comise, membrii grupului criminal riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Pe lângă acești trei membri ai grupului deferiți justiției, alții doi originari din regiunea transnistreană au fost anunțați în căutare pentru a fi trași la răspundere, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.