Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.01.2020

Întrevederea Procurorului General cu Grupul ad-hoc al Consiliului Europei

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a avut, în seara zilei de ieri, o întrevedere cu delegația Grupului ad-hoc de experți ai Consiliului Europei privind reforma justiției din Republica Moldova, condusă de Christos Giakoumopoulos, Director General al Directoratului General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept.

Vizita oaspeților europeni la Procuratura Generală se circumscrie interesului și necesității promovării reformelor în domeniul justiției din Republica Moldova.

În mod special, părțile au evocat necesitatea elaborării unei noi Strategii de Reformare a Sectorului Justiției, care să fie dorită de către actorii sectorului vizat și care, în mod prioritar, să vizeze evaluarea judecătorilor și procurorilor, implementarea recomandărilor formulate în raportul de evaluare aferent rundei a IV-a, adoptat de GRECO, dar și rundei a V-a a Comitetului MONEYVAL.

În mod aparte, discuțiile s-au axat pe importanța implicării active a tuturor părților interesate la etapa de elaborare a proiectelor menționate, cu antrenarea profesioniștilor integri, dar și a societății civile.

Acest lucru va asigura un veritabil cadru de dezbateri publice și va evidenţia soluţii de durată cu privire la îmbunătăţirea activităţii celor care concură la înfăptuirea justiţiei, efectele căreia vor fi resimțite la nivelul întregii societăți.

Doar în aceste condiții, potrivit participanților la eveniment, va putea fi asigurat un cadru legislativ și instituțional adecvat sarcinilor și statutului Procuraturii într-un stat modern de drept.

Procurorul General a evidențiat determinarea pentru menţinerea şi accelerarea eforturilor de modernizare a Procuraturii Republicii Moldova, avansând în identificarea noilor domenii de interacţiune şi colaborare cu partenerii externi de dezvoltare, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus