Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.11.2019

Fost polițist de frontieră și alți învinuiți în contrabandă de circa 3 milioane lei – trimiși în judecată de procurorii PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată, de către oficiul „Nord”, a patru persoane, printre care un polițist de frontieră, învinuiți de contrabandă cu  mărfuri de larg consum prin postul vamal Leușeni – Albița, în valoare de circa 3 milioane lei.

Oamenii legii au obținut probe concludente privind activitatea grupului criminal organizat, care în perioada anului 2018, până în luna august a anului 2019, au introdus în țară prin postul vamal Leușeni – fără să declare autorității vamale – articole vestimentare de la piața „Dragonul Roșu”, București, România. Valoarea acestora se estimează a fi de până la 3 milioane MDL.

Însă, acțiunile grupului criminal au fost curmate în noaptea de 28 spre 29 august 2019 în momentul reținerii în flagrant delict a infractorilor, care prin complicitate cu un angajat al poliției de frontieră au trecut prin postul vamal Leușeni un lot de mărfuri cu valoarea de peste 1.000.000 lei.  După reținerea acestora, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, le-a fost aplicată interdicția de părăsire a țării, iar acum dosarul acestora a fost trimis în judecată.

Cei învinuiți de comiterea faptei incriminate sunt bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani. Trei din aceștia sunt din Chișinău, iar unul – din Leușeni, iar alte persoane inițial reținute au fost scoase de sub urmărire penală, așa cum nu li se constatase vinovăția. Detaliile privind modul de acționare al acestora sunt disponibile în comunicatul de presă emis de PCCOCS anterior.

Dacă, în baza probelor procurorilor, vinovăția le va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea mărfurilor introduse prin contrabandă. PCCOCS va reveni cu actualizări despre hotărârea luată de judecători, cu respectarea prevederilor legale, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus