Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.11.2019

Competențele de asigurare a securității aeronautice vor reveni Poliției de Frontieră

Competențele de asigurare a securității aeronautice vor reveni Poliției de Frontieră

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a dezbătut, în ședința de astăzi, Legea privind securitatea aeronautică, transmisă de către Președintele țării, Igor Dodon spre reexaminare și va propune plenului Parlamentului aprobarea modificărilor înaintate de șeful statului.

Potrivit Președintelui țării, normele din Legea privind securitatea aeronautică, în redacția remisă spre promulgare, nu au atins scopul implementării reglementărilor europene din Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și statele membre. Acestea generează incertitudini și dificultăți în realizarea sarcinilor practice ale instituțiilor de profil, reduc și afectează competențele funcționale ale organelor publice menite să asigure regimul de securitate.

Președintele atenționează că legea examinată denaturează competențele Poliției de Frontieră, inclusiv asigurarea securității, aplicarea și gestionarea echipamentelor de securitate, și le transferă de facto către agentul economic care urmează să exercite controlul de securitate, iar organul de stat  doar să-l asiste.

Legea privind securitatea aeronautică a fost adoptată de Parlament la 23 noiembrie 2018, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus