Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.09.2019

Noul ambasador al Regatului Unit a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noul ambasador al Regatului Unit a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Subiectele de pe agenda relațiilor moldo-britanice și în special negocierea Acordului de Parteneriat Politic şi Comerţ, au fost discutate de secretarul de stat, Tatiana Molcean, cu ambasadorul britanic, Steven Fisher, cu ocazia înmânării copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, părțile au punctat cele mai importante subiecte de pe agenda dialogului bilateral, optând în special pentru consolidarea relaţiilor moldo-britanice în contextul ieşirii Marii Britanii din spaţiul comunitar, prin negocierea Acordului de Parteneriat Politic şi Comerţ, care va transpune prevederile Acordului de Asociere RM-UE. Aceste prevederi se vor aplica bilateral şi vor include atât componenta politică, cât şi cea economică şi a comerţului liber, sporind claritatea reglementărilor juridice şi facilitând implementarea acestora.

Potrivit MAEIE, Tatiana Molcean l-a asigurat pe Steven Fisher de întreg suportul MAEIE în îndeplinirea mandatului său, exprimându-și încrederea că pe parcursul acestuia relațiile moldo-britanice se vor dezvolta în continuare ascendent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus