Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.03.2019

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Oficialii au discutat întregul spectru al relațiilor bilaterale, menționînd necesitatea dinamizării acestora, în special în domeniul comercial-economic. Șeful statului a salutat activismul investitorilor germani în țara noastră și a subliniat contribuția importantă a Germaniei în realizarea mai multor reforme în Moldova.

De asemenea, părțile au vorbit despre situația politică internă din țara noastră care s-a creat după ce Parlamentul de legislatură nouă și-a început activitatea. În acest context, Igor Dodon i-a confirmat doamnei Ganninger disponibilitatea de a invita conducătorii a trei formațiuni parlamentare – a Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și a blocului ACUM – pentru a iniția negocieri cu privire la eventualitatea formării unei majorități parlamentare și a Guvernului Republicii Moldova.

”Acest proces poate dura cîteva săptămîni și eu presupun că, în acest sens, Președintele are un rol foarte important, contribuind la promovarea dialogului”, a menționat șeful statului. Totodată, Igor Dodon a adus exemplul statelor europene, în special, cel al Germaniei, care are o experiență foarte bogată în organizarea negocierilor destul de îndelungate în ce privește formarea coalițiilor parlamentare și crearea unui guvern legitim, funcțional și eficient. Președintele și-a exprimat convingerea că o asemenea experiență este mult mai bună decît crearea unei majorități parlamentare nelegitime, cu participarea „transfugilor”.

În încheierea discuției, șeful statului l-a asigurat pe Ambasadorul Germaniei de disponibilitatea de a continua realizarea vectorului strategic pentru promovarea politicii externe echilibrate în baza principiului constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus