Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-02-20/re-ea-de-proxene-i-destructurata-57708.html
Data: Feb 20, 2019 (19:09)

Rețea de proxeneți destructurată

În urma investigațiilor întreprinse de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI al IGP al MAI, a fost anihilat un grup de persoane, specializat în organizarea practicării prostituției de către tinerile din Republica Moldova, pe teritoriul Italiei.

Astfel, în urma acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigații întreprinse pe acest caz, a fost reținut un bărbat cu vârsta de 42 ani, cetățean al Republicii Moldova.

Acesta, împreună cu complicii săi, care la moment se află în afara Republicii Moldova, a determinat două tinere de 22 și respectiv 23 de ani, originare din raioanele din centrul ţării, să practice prostituţia în Italia, în schimbul sumei de 2000 euro lunar. Zilnic, fetele erau îndemnate să întrețină relații sexuale cu 10-15 clienți.

Ca urmare a investigațiilor desfășurate timp de o lună de zile, s-a stabilit că suspecţii si-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an, timp în care au racolat în scopul practicării prostituției pe teritoriul Italiei mai multe tinere din Republica Moldova.

În urma descinderilor realizate la 13 februarie curent, din domiciliul suspectului au fost salvate tinerele care în dimineaţa zilei de 14 februarie urmau să fie transportate în Italia pentru a practica prostituţia. La fel, în rezultatul perchezițiilor, au fost depistate şi ridicate mai multe documente care confirmă transferurile bănești efectuate din Italia de către complicele suspectului.

La demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile.

În caz de condamnare, făptuitorul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termene de până la 7 ani.

În prezent, sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea și altor tinere racolate de către suspecți, a tuturor persoanelor implicate în schema infracțională, dar și în vederea identificării și confiscării mijloacelor bănești și altor bunuri obținute pe calea criminală, anunță Serviciul informare şi comunicare cu mass-media al PCCOCS.