Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.01.2019

Despăgubiri de peste 387 de mii de lei pentru victimele represiunilor politice

Cabinetul de miniștri a decis, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice. În total, peste 387 mii de lei vor fi repartizați pentru 4 beneficiari.

Astfel, circa  161 mii de  lei vor fi alocați pentru persoanele din raionul Rîșcani, iar peste 225 mii de lei, pentru cei din raionul Rezina.

Anual, din contul bugetului de stat, Guvernul achită compensații pentru valoarea averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 mii de lei, şi pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoare bunurilor depășește această sumă.

Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2019 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de circa 7 milioane de lei.

Anul trecut, Guvernul a aprobat un pachet de servicii medicale și sociale prioritare și de majorare a alocației lunare de stat pentru  persoanele, care au avut de suferit în urma represiunilor politice, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus