Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.12.2018

Noul punct comun de trecere ”Palanca” se deschide mâine

Noul punct de trecere a frontierei ”Palanca” va fi deschis traficului începând cu ora 14:00 a zilei de mâine, 21 decembrie, deocamdată, fiind autorizată trecerea doar a vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar.

Acesta va fi amplasat pe un teritoriu de 2,6 hectare. Atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire sunt prevăzute în total 10 benzi (câte 2 piste pentru autoturisme, câte 2 pentru autocamioane și câte una pentru autocare). Punctul de trecere va avea și un post de control pietonal, construit pentru persoanele care traversează frontiera pe jos sau cu bicicleta.

Totodată, noul post va fi legat de șoseaua Odesa – Reni de un drum nou de acces pentru construcția căruia Guvernul Republicii Moldova a alocat suplimentar 630.000 Euro, majorându-și astfel contribuția inițială de la 1,06 milioane Euro până la 1,68 milioane Euro.

Menționăm că, noul punct de trecere ”Palanca” a fost construit în cadrul unui proiect în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul a fost implementat de PNUD Moldova, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus