Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.12.2018

Cooperarea moldo-azeră discutată la Baku de miniștrii de externe, Tudor Ulianovschi și Elmar Mammadyarov

Cooperarea moldo-azeră discutată la Baku de miniștrii de externe, Tudor Ulianovschi și Elmar Mammadyarov

Aprofundarea dialogului politic între Republica Moldova și Azerbaidjan în scopul impulsionării relaţiilor bilaterale, eficientizarea cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale și regionale au fost discutate, la Baku, în cursul întrevederii miniștrilor afacerilor externe ai celor două state, Tudor Ulianovschi și Elmar Mammadyarov.

În cadrul dialogului Ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat importanța consolidării eforturilor comune pentru depășirea conflictelor înghețate, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale ambelor state. În context, a fost exprimată recunoştinţă părţii azere pentru susţinerea Rezoluției ONU privind retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată de Adunarea Generală în luna iunie 2018.

Potrivit MAEIE, Elmar Mammadyarov a confirmat disponibilitatea părţii azere de a aprofunda relațiile bilaterale în domeniile de interes reciproc, inclusiv sectorul energetic şi transporturi, accentuând că Azerbaidjanul poate oferi partenerilor din Republica Moldova expertiza și asistența în domeniile respective.

Miniștrii Ulianovschi și Mammadyarov au examinat și posibilitatea consolidării bazei juridice bilaterale, convenind asupra stabilirii unui dialog interministerial mai aprofundat cu implicarea activă a experților din cele două state. 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 13 – 14 decembrie curent, o vizită de lucru în Republica Azerbaidjan, unde va avea întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf de la Baku, precum și va participa la reuniunea Consiliului miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus