Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.07.2018

Prioritățile dialogului moldo-american, discutate de premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA, James Pettit

Prioritățile dialogului moldo-american, discutate de premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA, James Pettit

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit astăzi pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii au abordat întreg spectrul parteneriatului moldo-american, în particular urmare a recentei vizite întreprinse de șeful Executivului de la Chișinău în Statele Unite.

A fost subliniată utilitatea comunicării pe toate canalele disponibile pentru realizarea calitativă a celor convenite în cadrul discuțiilor cu administrația și legislativul SUA. Premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință Statelor Unite pentru sprijinul generos acordat țării noastre în diverse domenii și formate.

În mod special, a fost apreciată susținerea SUA pentru rezoluția Adunării Generale ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și pentru rezoluția Congresului SUA care reflectă suportul pentru aspirațiile noastre occidentale.

În altă ordine de idei, oficialii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluții pe plan național, regional și internațional.

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a reiterat sprijinul SUA pentru consolidarea dialogului bilateral moldo-american și pentru avansarea în parcursul prooccidental al țării noastre, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus