Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.05.2018

Măsuri de îmbunătățire a calității apei potabile în municipiul Chișinău

Primăria municipiului Chişinău anunţă că în perioada 25 mai – 8 iunie 2018, în capitală se va desfășura Săptămâna apei curate ”Apa – izvorul vieții”! Astfel, în perioada de referință, autoritățile administrației publice locale din Chișinău vor realiza un șir de acțiuni privind ameliorarea stării surselor și îmbunătățirea calității apei potabile: inventarierea, amenajarea, curățarea și dezinfectarea fântânilor și izvoarelor. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Conform prevederilor documentului, primăriile orașelor, comunelor și satelor din componența municipiului, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din Chișinău vor organiza controale de laborator a calității apei din fântâni și izvoare și în dependență de rezultate, vor lua atitudine vizavi de îmbunătățirea acestor indicatori sau vor interzice utilizarea apei din sursele respective. De asemenea, vor fi organizate activități de sensibilizare a populației vizavi de sursele de apă potabilă.

Fântânile și izvoarele de uz comun, precum și fântânile arteziene din parcuri și alte spații publice vor fi reparate și amenajate. De asemenea, vor fi desemnați responsabili de fiecare sursă publică de apă, din partea administrației publice locale, a agenților economici sau persoanelor fizice.

De rând cu reprezentanții autorităților administrației publice locale, la acțiunile de salubrizare, amenajare și curățare a surselor de apă potabilă vor fi antrenați și agenții economici, organizațiile obștești, precum și elevii de la școlile din municipiu.

La fiecare fântână sau izvor vor fi amplasate panouri informative despre calitatea apei potabile de la sursa respectivă.


Totodată, în proiectul bugetului municipal pentru anul 2019, se prevede alocarea de surse financiare pentru compartimentul ”Fântâni publice”, anunță un comunicat al Primării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus