Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.02.2018

Tentativă de contrabandă cu anabolizante: un polonez a fost denunțat de un vameș pentru tentativa de corupere

Un cetăţean al Poloniei a fost reţinut aseară după ce a încercat să corupă un inspector vamal de la Leuşeni cu 200 de euro. Polonezul a fost documentat de vameşi pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante, în maşina acestuia fiind depistate aproximativ 10 000 de pastile şi 1385 de fiole – preparate care au fost tăinuite în portbagajul automobilului, în torpedou, dar şi în spaţiul rezervat pentru filtrul de aer.

Ca să scape de sancţiune, polonezul i-ar fi propus vameşului 200 de euro, dar a fost reţinut şi denunţat la Centrul Naţional Anticorupţie.
Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unităţi convenţionale.

În prezent, reţinutul se află în custodia Poliţiei, în izolatorul de detenţie provizorie. Conducerea urmăririi penale este asigurată de Procuratura anticorupţie.

Loturile de anabolizante au fost reținute și transmise subdivizinilor specializate ale Serviciului Vamal pentru continuarea cercetărilor și sancționarea conform prevederilor legislației în vigoare, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus