Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.01.2018

Guvernul ia măsuri pentru asigurarea securității sociale a lucrătorilor migranți din Statul Israel

Cabinetul de miniştri a decis astăzi inițierea negocierilor asupra Programului-pilot între Guvernele Republicii Moldova și Statului Israel cu privire la angajarea cetățenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dizabilități din Israel.

Proiectul are drept scop respectarea drepturilor lucrătorilor migranți și combaterea migrației ilegale. În particular, migranţii vor beneficia de instruiri profesionale și examinări medicale pe teritoriul Statului Israel. Programul-pilot prevede inițial angajarea a 300 de cetățeni moldoveni.

Totodată, Guvernul a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru implementarea Acordului dintre Republica Moldova şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale. Astfel, migranții din cele două state vor putea depune cererea de stabilire a pensiei şi a altor prestaţii de asigurări sociale de la noul loc de reședință.

Deciziile respective sunt urmare a înțelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei premierului Pavel Filip în Israel., potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus