Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2018

Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit astăzi cu Majestatea Sa Margareta a II a Danemarcei

Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit astăzi cu Majestatea Sa Margareta a II a Danemarcei la reședința regală Palatul Amalienborg. Potrivit constituției, Regina Margareta este și șeful statului.
 
Regina s-a arătat interesată de evoluțiile din Republica Moldova și a încurajat autoritățile să continue reformele pentru beneficiul cetățenilor. Andrian Candu a urmărit ulterior schimbarea gărzii la Palatul Amalienborg, considerată una din cele mai strălucite ceremonii și una din atracțiile principale ale Copenhagen.
 
Tot astăzi, președintele parlamentului a avut o întrevedere cu reprezentanții comisiilor parlamentare, inclusiv Mogens Lyk, comisia pentru politică și pentru afaceri externe. La întrevederea cu Magni Arge, președintele comisiei Insulei Faroe și membii acesteia s-a discutat despre funcționarea autonomiilor, putere locală și echilibrul în chestiuni delicate.
 
De menționat că deși sunt cetățeni ai Danemarcei, locuitorii Insulei Faroe nu sunt cetățeni UE și nu beneficiază de facilitățile comerciale în raport cu spațiul comunitar asemeni Danemarcei. Totodată, Insula Faroe este parte a NATO, împreună cu Danemarca. 
 
Andrian Candu a discutat despre noi proiecte și oportunități de extindere a colaborării între țările noastre la întrevederil de la oficiul prim-ministrului Regatului Danemarcei.
 
”Scopul nostru este să implementăm angajamentele asumate odată cu semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Cele mai mai provocări țin nu doar de bani, dar în primul rând, de expertiză și experiență”, a menționat președintele Parlamentului. El s-a referit la legislația pentru integritate, situația politică internă, precum și riscurile de securitate la care este supusă Republica Moldova și acțiunile întreprinse de autorități pentru protejarea cetățenilor.
 
Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială în Regatul Danemarcii în perioada 21-24 ianuarie curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus