Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2018

Guvernul Italiei a oferit Armatei Naţionale un lot de echipament şi tehnică militară

Contractul de donaţie a fost semnat astăzi în cadrul unui eveniment desfăşurat la Ministerul Apărării, la care a participat Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, şi ataşatul militar italian, colonelul Andrea Tiveron.

Cu această ocazie, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulţumit părţii italiene pentru asistenţa logistică, specificând că acest lot de unităţi de tehnică şi echipament va contribui la dotarea Armatei Naţionale şi îmbunătăţirea condiţiilor de serviciu pentru militarii moldoveni.

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat sprijinul Guvernului italian acordat contingentelor Armatei Naţionale detaşate în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. În acest sens, ministrul moldovean al Apărării a specificat că Republica Moldova intenţionează să mărească numărul de militari în operaţiunea KFOR şi a solicitat sprijinul partenerilor italieni pentru realizarea acestui obiectiv.

Totodată, ministrul Apărării s-a referit la contribuţia financiară a părţii italiene în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova şi la instruirea militarilor şi funcţionarilor publici ai Armatei Naţionale în instituţiile de învăţământ din Italia.

La rândul său, Valeria Biagiotti a declarat că Italia este deschisă pentru intensificarea cooperării bilaterale pe dimensiunea militară prin identificarea unor noi proiecte benefice pentru ambele instituţii ale apărării, anunță un comunicat al Ministerul Apărării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus