Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.01.2018

Apă- Canal Chișinău a semnat un nou contract ce prevede reabilitarea altor 55 km de rețele de apeduct

Apă- Canal Chișinău a semnat un nou contract ce prevede reabilitarea altor 55 km de rețele de apeduct

Furnizorul de apă a mai semnat un pachet de reabilitare a rețelelor de apeduct. Vorbim de pachetul 1b, care prevede modernizarea a circa 55 km de rețele apeduct. Astfel, luni, 22 ianuarie, furnizorul de apă a semnat un contract în acest sens cu compania SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique (Franţa), care a fost desemnată câștigătoare în urma licitației internaționale.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie, 2017 a mai fost semnat Pachetul 1 a, care prevede reabilitarea a circa 84 km rețele de apeduct.

Contractul semnat se referă la înlocuirea reţelei existente de alimentare cu apă şi a conectărilor la blocuri multietajate în zonele rezidenţiale din mun. Chişinău cu diametre cuprinse între 50 mm şi 300 mm pe o lungime estimativă de 52 km, dar și înlocuirea în jur de 3 km de conectări invididuale de-a lungul reţelei reabilitate în cadrul acestui pachet.

În conformitate cu contractul semnat, Furnizorul va asigura executarea obligațiilor contractuale în termen maxim de 540 de zile, iar suma lucrărilor planificate se estimează la circa 6 mln. EUR.

Directorul general al S.A. “Apă – Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că proiectul în cauză nu este deloc ușor, însă unul realizabil și necesar: „ Sper să avem o colaborare de succes care ne va permite să creăm cât mai puține incomodități consumatorilor finali”.

Specialiștii noștri contează pe înțelegerea locuitorilor, dar și vizitatorilor municipiului Chișinău și speră că pe parcursul lucrărilor nu vor fi afectați de incomoditățile create.

Reprezentantul companiei SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique, a dat asigurări că lucrările preconizate se vor efectua în timpul planificat, fără abateri chiar dacă vor există unele provocări, doar lucrând în echipă, rezultatele nu vor întârzia.

Potrivit ACC, contractarea acestor servicii face parte din Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, finanţat din sursele Băncii Europene de Investiţii, ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi din Fondul de Investiţii pentru Vecinătate al Uniunii Europene, în valoare toatală de circa 61,8 mln. EUR.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus