Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.01.2018

Ministerul Economiei și Infrastructurii susține dezvoltarea infrastructurii Aeroportul Mărculești

Ministerul Economiei și Infrastructurii susține dezvoltarea infrastructurii Aeroportul Mărculești

Iulia Costin, Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) a efectuat o vizită de lucru la Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional Liber “Mărculești”, în cadrul căreia a discutat despre prioritățile de renovare a infrastructurii aeroportuare, situația economica-financiară, atragerea rezidenților în Zona Economică Liberă, precum și dificultățile cu care se confruntă Aeroportul Mărculești.

Iulia Costin a menționat că Aeroportul Internațional Liber “Mărculești” este amplasat într-o zonă geografică, care permite transformarea aeroportului într-un centrul marfar internațională, ce va facilita schimbul de bunuri și servicii dintre Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu. Totodată,  condițiile economice preferențiale, permit rezidenților Zonei Economice Libere Aeroportul Internațional Mărculești desfășurarea activităților fără aplicarea restricțiilor tarifare și netarifare ale regimului vamal, a accentuat Secretarul general de stat.

Referindu-se la situația economico-financiară, Iulia Costin a accentuat că Aeroportul Mărculești a rezistat dificultăților economice întâlnite în ultima perioadă și colaborează intens cu partenerii de dezvoltare, identificând potențiali investitori pentru dezvoltarea aeroportului internațional și ca potențiali rezidenți ai Zonei Economice Libere.

Ghenadie Mînăscurtă, administrator al întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Liber “Mărculești”, a comunicat că pe parcursul activității Aeroportul a reușit să restabilească infrastructura prin repararea și modernizarea acesteia, în conformitate cu cerințele internaționale. În același timp, întreprinderea a instruit și perfecționat personalul necesar asigurării deservirii tehnice și de reparație a navelor conform standardelor internaționale pe domeniul dat de activitate.

În contextul majorării volumului de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, Iulia Costin a specificat că Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda suport privind modernizarea conexiunii feroviare pentru ca beneficiarii de servicii ale Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” să aibă acces la toate tipurile de transport.

Aeroportul Internaţional Liber “Mărculeşti” este situat la şase kilometri de oraşul Floreşti şi 150 de kilometri de Chişinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unități militare sovietice, având în prezent o destinație civilă.Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export şi o activitate comercială externă, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus