Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.12.2017

Pavel Filip a efectuat în această seară o vizită inopinată la Punctul vamal de trecere a frontierei de stat Leușeni

Premierul a dorit să verifice cum stau lucrurile în punctele de traversare a hotarelor țării în perioada sărbătorilor de iarnă, când crește semnificativ fluxul de persoane care intră și ies din Republica Moldova.

Pavel Filip a discutat cu angajați ai Serviciului Vamal, ai Poliției de Frontieră, precum și cu oamenii care așteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp așteaptă în vamă și cum apreciază atitudinea angajaților punctului vamal de trecere. Premierul s-a interesat, de asemenea, care sunt problemele cu care se confruntă vameșii și polițiștii de frontieră, dar și care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.

În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activitățile improprii efectuate de angajații punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători și alte aspecte organizaționale. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce esențial rândurile în vamă.

Premierul Pavel Filip a menționat că, dincolo de aceste aspecte organizaționale și manageriale, mult depinde și de atitudinea vameșilor și a polițiștilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat și o atitudine respectuoasă față de cei care traversează hotarul.

Prim-ministrul a declarat că va efectua vizite inopinate și în alte puncte vamale de trecere pentru a identifica cele mai bune soluții pentru depășirea problemelor existente și asigurarea unei traversări a frontierei cât mai rapide, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus