Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.09.2017

Premierul Pavel Filip solicită măsuri ferme de curăţare şi protejare a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Premierul Pavel Filip solicită măsuri ferme de curăţare şi protejare a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”

În debutul ședinței de astăzi a Executivului, Prim-ministrul Pavel Filip a atras atenția asupra stării nesatisfăcătoare în care se află parcul din centrul Capitalei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.
 
Premierul a menționat că parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă. „Nu cred ca este locul pentru aceste lucruri în parcul central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc care se afla în centrul orașului”, a spus Pavel Filip.
 
Urmare, Premierul a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice, unul dintre care este și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Totodată, au fost atenționate să facă verificări și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul Național de Sănătate Publică, Serviciul Fiscal de Stat. Adițional, o solicitare în acest sens a fost expediată Primăriei Chișinău, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus