Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.09.2017

Cabinetului de miniștri a aprobat Programul naţional privind controlul tutunului pentru anii 2017-2021

În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniștri a fost aprobat Programul naţional privind controlul tutunului pentru anii 2017-2021 și Planul de acțiuni privind realizarea acestuia. Scopul Programului constă în reducerea consumului de tutun şi a impactului fumatului asupra stării de sănătate a populaţiei.
 
În acest sens, autorităţile îşi propun instituirea unui sistem naţional de monitorizare a tendinţelor morbidităţii şi mortalităţii legate de consumul articolelor din tutun, informarea şi educarea populaţiei în privinţa daunelor cauzate de fumat, inițierea unor programe de consiliere pentru persoanele fumătoare, precum şi de tratament a dependenței de tutun. Alte obiective stabilite vizează respectarea interdicţiei privind accesul persoanelor până la 18 ani la produsele din tutun şi produsele conexe, precum și reducerea importului ilicit al produselor din tutun.
 
Astfel, printre acțiunile care urmează a fi realizate se numără: monitorizarea consumului de tutun, a produselor din plante și de narghilea, asigurarea punerii în aplicare a interdicţiilor privind publicitatea, promovarea şi sponsorizarea tutunului.
 
Coordonarea implementării Programului va fi asigurată de către Consiliul Național Coordonator în domeniul Controlului Tutunului, a cărui activitate va facilita colaborarea intersectorială între instituţiile de stat, instituțiile internaţionale şi organizațiile neguvernamentale pentru realizarea măsurilor complexe de control al tutunului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus