Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.07.2017

Ambasadorul Republicii Moldova pe lângă Organizația Națiunilor Unite şi-a prezentat scrisorile de acreditare

Ambasadorul Republicii Moldova pe lângă Organizația Națiunilor Unite şi-a prezentat scrisorile de acreditare

La data de 5 iulie 2017, Victor Moraru a prezentat Secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, scrisoarea de acreditare în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă ONU.

Ceremonia oficială de acreditare a noului ambasador a oferit prilejul efectuării unei treceri în revistă a priorităţilor de cooperare dintre Republica Moldova și ONU. Evocând celebrarea aniversării, în 2017, a 25 de ani de la admiterea ţării în cadrul ONU, ambasadorul Victor Moraru a evocat rolul
 
Organizației în consacrarea, la nivel internațional, a statutului de stat independent și suveran al Republicii Moldova și a menționat importanța asistenței pentru dezvoltare acordată de-a lungul timpului. Ambasadorul Victor Moraru a subliniat faptul că priorităţile Republicii Moldova în cadrul ONU sunt pliate pe angajamentele de stat membru, fiind racordate, totodată, la imperativele naţionale ce țin de dezvoltarea democratică şi durabilă a ţării și de reintegrare teritorială.

Noul Reprezentant Permanent a mai accentuat faptul că Republica Moldova va folosi calitatea sa de membru al ONU pentru a sprijini în continuare consolidarea unui sistem internaţional, bazat pe normele dreptului internaţional şi principiile Cartei ONU și va promova la nivel global, împreună cu alte state membre, o serie de priorități comune precum prevenirea și reglementarea pașnică și justă a conflictelor internaţionale şi interne, menținerea păcii și securității, protecția drepturilor omului și implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a adresat felicitări dlui Victor Moraru cu prilejul desemnării în înalta funcţie și a exprimat convingerea că, cooperarea dintre ONU şi Republica Moldova va cunoaşte, în continuare, un caracter ascendent. Înaltul demnitar ONU a remarcat pozitiv contribuția Republicii Moldova la activitatea specifică a organizației, inclusiv susținerea pentru reformele inițiate recent. Secretarul General al ONU a indicat disponibilitatea sa de a vizita Republica Moldova în perioada mandatului său.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus