Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-07-04/grupare-infrac-ionala-specializata-in-contrabanda-cu-ecstasy-re-inuta-de-vame-i-i-procurori-49511.html
Data: Jul 4, 2017 (22:02)

Grupare infracțională, specializată în contrabandă cu Ecstasy, reținută de vameși și procurori

Trei cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 23 și 24 de ani, sunt învinuiți pentru tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope în proporții deosebit de mari.

Activitatea infracțională a acestora a fost relevată în rezultatul depistării, de către angajații postului vamal Chișinău 4 (Poșta), a 95 de comprimate de culoare roz, care erau disimulate într-un colet expediat din Olanda. Conform concluziilor expuse în raportul de expertiză s-a stabilit că comprimatele depistate fac parte din categoria substanțelor psihotrope de tip Ecstasy.

Astfel în rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsuri speciale de investigație desfășurate de ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii, au fost identificate trei persoane, implicate în schema de introducere prin contrabandă a substanțelor psihotrope.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate la domiciliile și în autoturismele acestora, organele de anchetă au depistat mai multe ambalaje care conțineau substanțe de origine vegetală, asemănătoare marijuanei, precum și două dispozitive destinate consumului acesteia.

Urmare a demersului organelor de anchetă, suspecții au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 20 și respectiv 30 de zile. În cazul demonstrării culpabilității, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 10 ani, conform art. 27,248 alin. (5) lit. b,d), prevăzute de Codul Penal al RM.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, anunță Serviciul Vamal.