Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.06.2017

Detenţie pentru autorul atacului tîlhăresc de la o bancă din Străşeni

Procuratura informează despre condamnarea, la 11 ani închisoare, a tînărului, care în toamna anului trecut a săvîrşit un atac tîlhăresc la o bancă din Străşeni, rănindu-l grav pe paznicul acesteia.

Crima a avut loc în seara zilei de 25 noiembrie 2016, cînd inculpatul, mascat, a pătruns în incinta filialei unei bănci din Străşeni, unde a efectuat o împuşcătură dintr-un pistol traumatic în direcţia paznicului băncii, după care l-a lovit cu o rangă metalică peste diferite părţi ale corpului. În continuare, prin ameninţarea caseieriţei cu arma, acesta a sustras mijloace financiare în sumă de 19700 lei precum şi arma gardianului, de model Baikal.

În rezultatul atacului săvârșit și a violenței aplicate cu deosebită cruzime, gardianului, în vîrstă de 69 de ani, i-a fost cauzate vătămări corporale grave, bărbatul pierzîndu-şi vederea.

Atacatorul, în vîrstă de 24 de ani, a fost reţinut peste trei zile de la comiterea crimei şi pînă la pronunţarea sentinţei s-a aflat în arest. Acesta nu şi-a recunoscut vina.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată a dispus încasarea, din contul inculpatului, în folosul instituţiei financiare, a sumei integrale cauzate prin infracţiune, precum şi 115 mii lei drept prejudiciu moral şi material cauzat gardianului şi 6 mii lei - casieriţei băncii.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus