Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-06-26/guvernul-demareaza-concursul-pentru-decernarea-premiului-natzional-2017-49382.html
Data: Jun 26, 2017 (19:16)

Guvernul demarează Concursul pentru decernarea Premiului Naţional - 2017

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a lansat înscrierea candidaților cu realizări remarcabile în domeniile de importanţă naţională, pentru participare la ediția din anul curent.
 
Participanții vor concura în mod individual sau colectiv în domeniile ştiinţei, tehnicii, culturii, artei şi sportului. Înaintarea candidaților conform sferei de activitate şi rezultatelor obţinute se va face de către ministerele de resort, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, uniunile de creaţie, Comitetul Național Olimpic și Sportiv, federaţiile de sport, laureaţi ai Premiului Naţional şi laureaţi ai Premiului de Stat.
 
Scrisorile de recomandare cu indicarea domeniului de decernare a Premiului, precum și lucrările candidaților pentru concurs urmează a fi prezentate Comisiei până la 28 iulie 2017, ora 16:00 (Casa Guvernului, Piaţa Marii Adunări Naţionale, nr.1, Cancelaria de Stat, biroul 647).
 
Anual, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenței, Guvernul acordă 10 premii naţionale, în valoare de 100 de mii de lei, ca semn de gratitudine pentru promovarea spiritului novator și pentru realizările ce au sporit prestigiul țării noastre pe plan internațional, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.