Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-06-02/contrabanda-cu-valuta-in-propor-ii-deosebit-de-mari-deconspirata-de-catre-vame-ii-de-la-leu-eni-49053.html
Data: Jun 2, 2017 (21:47)

Contrabandă cu valută în proporții deosebit de mari, deconspirată de către vameșii de la Leușeni

Angajații postului vamal Leușeni au prevenit ieri o tentativă de introducere ilegală în țară a 78 440 de lire sterline, nedeclarate organului vamal conform prevederilor legale. Banii au fost depistați în valiza unui conațional, în vârstă de 37 de ani, care se întorcea din Marea Britanie.

Acesta s-a prezentat la linia de control vamal la bordul unui BMW X5, condus de către o rudă de gradul al IV-lea, care s-a aliniat pe pista prevăzută persoanelor care nu au nimic de declarat.

Acționând în baza analizei de risc, vameșii au redirecționat autoturismul pe Coridorul Roșu de control, iar în rezultatul verificărilor au descoperit valuta nedeclarată.

Persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore, pe cazul dat fiind inițiat un dosar penal conform art. 27, 248 al CP al RM ”Tentativă de contrabandă în proporții deosebit de mari”, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.