Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.04.2017

Mărfuri fără acte de proveniență, în valoare de peste 100 mii lei, reținute de către Echipele Mobile ale Vămii

Angajații Echipelor Mobile au prevenit două tentative de plasare pe piață a mai multor loturi de mărfuri fără acte de proveniență, estimate la aproximativ 100 mii lei. Ambele cazuri au fost înregistrate pe parcursul săptămânii curente și au avut la bază informații operative deținute de către serviciile specializate ale Vămii.

Prima reținere a avut loc în mun. Chișinău, la 10 aprilie curent, după ce inspectorii Echipelor Mobile au stopat pentru verificări un autovehicul, condus de către un cetățean al Azerbaidjanului, despre care aveau informații că este implicat în scheme de contrabandă cu mărfuri de larg consum.

În rezultatul controlului fizic efectuat, inspectorii Echipelor Mobile au depistat mai multe loturi de produse alimentare în asortiment (gelatină, praf și boabe de vanilie, frunze de dafin etc.), fără acte de însoțire.

Potrivit informațiilor operative deținute de către vameși, bunurile erau introduse în vrac pe teritoriul Republicii Moldova, prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, după care sunt ambalate și comercializate pe piețele autohtone.

În cel de-al doilea caz, consemnat la data de 11 aprilie, în apropierea localității Recea,  inspectorii Echipelor Mobile au depistat un lot impunător de șlapi din cauciuc, în număr total de 1304 unități, proveniența cărora nu a putut fi justificată de către șoferul microbuzului în care au fost găsite bunurile. Articolele de încălțăminte erau disimulate printre mai mulți saci de ceapă, pentru care șoferul deținea acte de însoțire.

Potrivit Serviciului Vamal, investigațiile sunt continuate în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii respectivelor infracțiuni și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus