Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.03.2017

Eugen Doga a sărbătorit a 80-a aniversare în Parlament

Eugen Doga a sărbătorit a 80-a aniversare în Parlament

Maestrul Eugen Doga a răspuns invitației Președintelui Parlamentului Andrian Candu și a sărbătorit a 80-a aniversare în Parlamentul Republicii Moldova. La eveniment au participat deputați, academicieni, miniștri, reprezentanți ai corpului diplomatic, oameni de cultură și artă care au venit să-l omagieze pe marele compozitor.

În mesajul de felicitare, Președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că este o onoare pentru Legislativ să fie alături de maestru în această zi. ”Multe generații de tineri din toată lumea si-au trăit poveștile de dragoste sub muzica Dumneavoastră. Este minunat să știm că multe alte generații își vor trăi iubirea în ritmul splendidei muzici create de compozitorul Eugen Doga”.

Maestrul Eugen Doga a mulțumit tuturor celor prezenți pentru sărbătoarea frumoasă. ”Eu întotdeauna port în suflet casa mare ca element național, iar Parlamentul astăzi arată ca o casă mare și deschisă. Sunt foarte mulțumit de toate acestea, precum și de realizările mele. Vă doresc tuturor măcar o părticică din bucuriile vieții mele”, a spus compozitorul.
 
Sărbătoarea a fost întregită de o expoziție de fotografii și afișe din colecția personală a maestrului și din arhiva Academiei de Științe a Moldovei. Muzica semnată de Eugen Doga a răsunat  în interpretarea copiilor de la Școala de Muzică „Eugen Doga”, Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, Corala „Vocile primăverii”, ansamblul folcloric de la Liceul ”Spiru Haret”, precum și a cvartetului de la Radio Moldova.
 
Programul a culminat cu un recital al maestrului Eugen Doga și al naistului Vasile Iovu. Totodată, invitații au primit câte un CD ”Cascada viselor” al compozitorului, oferite de maestro în parteneriat cu TVR Moldova. De asemenea, cei prezenți au avut oportunitatea să facă poze și să solicite autograf celebrului compozitor.

Surpriza sărbătorii a fost tortul de forma unui pian în miniatură oferit omagiatului din partea Președintelui Andrian Candu.
 
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei și Ministerul Culturii, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus