Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.01.2017

În perioada 2 – 8 ianuarie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 230,2 milioane lei

În perioada 2 – 8 ianuarie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 230,2 milioane lei, fiind perfectate per total 3 460 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 34 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Frontiera Republicii Moldova a fost traversată de 61 730 de unități de transport. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 708 și respectiv 9 901 traversări.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 8 337 de viniete și alocate în bugetul de stat peste 1,6 milioane lei.

Actualmente, în legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei sunt consemnate restricții de tranzitare a următoarelor posturi vamale: ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Vulcănești” și ”Cișmichioi”. De asemenea, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, posturile vamale de tip debarcader, ”Soroca” și ”Cosăuți”, și-au sistat temporar activitatea.

Serviciul Vamal reamintește că, începând cu 10 decembrie 2016, au fost instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca-Mayaki-Udobnoe”, în legătură cu inițierea lucrărilor de reabilitare a traselui Odessa-Reni și construcția capitală a podului din localitatea Mayaki.

Lucrările vor fi efectuate în perioada 10 decembrie 2016 – 01 iunie 2017, interval în care autoritățile de resort ucrainene vor redirecționa traficul transportului rutier prin punctul de trecere Udobnoe, spre traseul R-70 Odessa-Belgorodnestrovskii-Monashi, M15, cu acces la portul Ilychevsk.

În vederea evitării eventualelor blocaje în punctul de trecere menționat, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze și pentru alte puncte de trecere aflate în proximitate. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus