Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.01.2017

Peste 500 kg de produse din carne de porc, reținute la frontiera moldo-ucraineană

Serviciul Vamal în colaborare cu ANSA continuă acțiunile de monitorizare a situației la frontiera moldo-ucraineană în vederea neadmiterii reintroducerii unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul Republicii Moldova.

În rezultatul acțiunilor de control întreprinse, în perioada 01-31 decembrie 2016, au fost consemnate 43 de cazuri de depistare a produselor din carne de porc (carne procesată și în stare proaspătă), iar cantitatea reținută în perioada de referință a fost de aproximativ 204 kg.

Amintim că intensificarea măsurilor de control a fost dispusă de către conducerea Serviciului Vamal la data de 25 octombrie 2016, iar până la sfârșitul anului au fost reținute în total 516 kg de produse din carne de porc.

Serviciul Vamal și ANSA își mențin apelul către persoanele care traversează frontiera de a se abține de la procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), în vederea evitării unor eventualele pericole pentru sănătatea cetățenilor, dar și prejudicii economice considerabile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus