Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.12.2016

Peste 30 000 de țigarete nedeclarate, confiscate de inspectorii vamali

Vameșii de la Cahul și Sculeni au prevenit două tentative de scoatere ilegală din țară a 30 600 de țigarete, tăinuite de la controlul vamal. Produsele de tutungerie, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova, urmau a fi comercializate în spațiul comunitar, unde ar fi generat un profit de peste 6 000 de euro.

Prima tentativă de trecere ilicită a țigărilor peste frontiera vamală a fost contracarată de angajații postului vamal Cahul, care au descoperit, urmare a indicatorilor de risc, 10 800 de țigerete ”Marlboro”, ascunse în roata de rezervă și portierele unui autoturism cu numere de înmatriculare bulgărești, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 25 de ani.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat la Sculeni, unde vameșii, cu ajutorul patrupedului Charlie, au găsit 19 800 de țigarete marca ”Kent” nedeclarate organului vamal. Produsele din tutun erau disimulate în pereții laterali ai compartimentului marfar al unui microbuz, condus de către un conațional, de 28 de ani.

În ambele cazuri, autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții riscă achitarea unor amenzi a câte 3 000 de lei fiecare, conform prevederilor art. 287 alin. (10)  CC al RM, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus