Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.12.2016

Investiții majore în sistemul de educație din RM. În capitală a fost pusă piatra de temelie pentru școala internațională „Heritage”

Școala internațională „Heritage” urmează să-și înceapă activitatea în toamna anului 2017. Astăzi, 6 decembrie 2016, a fost pusă piatra de temelie a construcției școlii. La eveniment, alături de investitorii proiectului, au fost prezenți mai mulți oficiali și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Școala Internațională „Heritage” va fi o instituție de învățământ modernă pentru copii de vârstă școlară, cu programe de studii naționale și internaționale, bazate pe abordarea individuală a fiecărui copil. „Heritage” își va desfășura activitatea în baza programului național de studii, oferind în același timp posibilitatea elevilor de a alege să studieze obiecte cu predare în limba engleză, în cadrul programului internațional. Aceasta le va garanta posibilitatea de a obține o certificare internațională. 

Proiectul școlii internaționale „Heritage” este implementat prin investiții private ale investitorului autohton Natalia Cecetova (Centrul de educație și dezvoltare a copiilor „Inventor”, centrul medical „Eurolab”, clubul de fotbal „Zimbru”,  compania „Tirex Petrol”, compania „Chateau Vartely”, grupul companiilor „AMG”) și ale investitorului străin Sinan Bora (grădinița „CHIPS”, centrul comercial „Shopping MallDova”, Spitalul Internațional Medpark, hotelul „Radisson Blu Leogrand”). Valoarea totală a investițiilor în cadrul proiectului se ridică la 10 milioane de euro.

Lucrările de construcție pentru sediul Școlii Internaționale „Heritage” au fost inițiate în luna noiembrie 2016, iar activitatea instituției va demara odată cu începutul anului de studii, la 1 septembrie 2017. Suprafața totală de construcție este de aproximativ 7500 de metri pătrați, iar capacitatea instituției de învățământ va fi de 450 de copii, cu o echipă de profesori și personal administrativ în număr de 100 de persoane.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus