Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.11.2016

Angajații Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au contracarat două tentative de plasare pe piață a mai multor loturi de mărfuri de larg consum fără acte de însoțire

Porivit unui comunicat al Serviciului Vamal, primul caz a fost înregistrat în apropierea orașului Florești, urmare a stopării și verificării unui autoturism, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 27 de ani. La solicitarea inspectorilor Echipelor Mobile, conducătorul auto nu a putut prezenta actele de proveniență a bunurilor transportate, motiv pentru care autovehiculul a fost escortat la terminalul vamal din proximitate pentru efectuarea unui control detaliat. În rezultat, angajații vamali au descoperit, în compartimentul marfar al unității de transport, 218 unități de articole vestimentare și de încălțăminte în asortiment.

În cel de-al doilea caz, inspectorii Echipelor Mobile au reținut, în proximitatea localității Bulboaca, trei tone de legume, fără documente confirmative. Potrivit informațiilor preliminare, marfa a fost adusă din regiunea transnistreană prin eludarea posturilor interne de control, în scopul eschivării de la achitarea plăților vamale aferente.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea  stabilirii tuturor circumstanțelor producerii încălcărilor depistate și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus