Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.11.2016

Peste 37 000 de țigarete destinate comercializării ilicite, confiscate de inspectorii vamali

Angajații vamali de la Leușeni, Costești și Cahul au contracarat, în doar 24 de ore, trei tentative de comercializare ilicită în spațiul comunitar a 37 240 de țigarete nedeclarate.

Primul caz a fost înregistrat la Leușeni, unde vameșii, cu ajutorul patrupedei Donna, au găsit 18 040 de țigarete mărcile ”Marlboro”, ”Camel” și ”Winston”, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele din tutun au fost descoperite  într-un spațiu special adaptat al compartimentului motorului unui autocar ce efectua cursa regulată Chișinău-Mangalia (România).

O altă tentativă de trecere ilicită a țigărilor peste frontiera vamală a fost contracarată de angajații postului vamal Costești, care au descoperit, urmare a indicatorilor de risc, 16 000 de țigerete „Plugarul”, ascunse în rezervorul de combustibil al unui autoturism, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 21 de ani.

Țigări nedeclarate au fost depistate și la Cahul, pe acest caz fiind documentată o tânără de 25 de ani, care a ascuns în pereții laterali ai portbagajului și în tavanul autoturismului pe care îl conducea 3 200 de țigarete marca ”Plugarul”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Depistarea a fost posibilă datorită implicării câinelui de serviciu Angy, care a semnalat prezența produselor de tutungerie.

În toate cazurile enunțate, autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi trași la răspundere conform legislației în vigoare, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus