Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.11.2016

Procurorii cer mandate de arestare pe numele a 17 persoane, reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie

Şaptesprezece persoane, din cele 18, reţinute ieri în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, ar putea fi arestate pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupţie au depus astăzi demersuri la Judecătoria Buiucani prin care au cerut mandate de arestare pe numele reţinuţilor.

Precizăm că ieri una dintre persoane a plecat acasă, urmând să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, în seara zilei de ieri. După cum am comunicat, este vorba despre şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al Capitalei.

Potrivit CNA, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus