Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-11-16/opera-iune-comuna-cnaspia-poli-ist-re-inut-pentru-trafic-de-influen-a-46255.html
Data: Nov 16, 2016 (19:18)

Operațiune comună CNA-SPIA: polițist reținut pentru trafic de influență

Un polițist din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a fost reținut de ofițerii CNA, în comun cu cei de la SPIA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi pretins și primit 550 de euro, susținând că are influență asupra unor angajați din cadrul Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto a ÎS ”CRIS Registru, în vederea susținerii fără impedimente a examenelor finale și eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria „B”.

Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 ore. Actualmente acesta se deține în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Potrivit CNA, dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 60 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.