Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-07-07/implementarea-foii-de-parcurs-privind-acordul-de-asociere-a-ajuns-la-72-iar-p-na-la-31-iulie-urmeaza-44675.html
Data: Jul 7, 2016 (22:11)

Implementarea Foii de parcurs privind Acordul de Asociere a ajuns la 72%, iar până la 31 iulie urmează să fie realizate încă 23 de acţiuni

Premierul Pavel Filip a prezidat miercuri, 6 iulie a.c., ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE). În cadrul reuniunii au fost evaluate progresele înregistrare în realizarea acțiunilor ce se conțin în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare și a Calendarului de restanţe pentru punerea în aplicare a prevederilor Planului Național privind implementarea Acordului de Asociere RM -UE.
 
Având în vedere actele legislative și normative, aprobate de la ședința precedentă a CGIE, s-a menționat că rata implementării Foii de parcurs a ajuns la 72%, iar până la 31 iulie urmează să fie realizate încă 23 de acţiuni.
 
Membrii Comisiei au discutat, de asemenea, datele unui raport al societăţii civile pe marginea implementării Foii de parcurs, prezentat în aceeași zi în cadrul unui eveniment public.
 
În acest context, s-a menționat că raportul este considerat intermediar şi cuprinde perioada martie-iunie 2016. Datele incluse în raport factologic corespund, în mare parte, celor cu care operează și instituțiile statului, dar multe din interpretări/aprecieri diferă. Totodată, s-a menționat că analiza efectuată merită atenţie, membrii CGIE considerând  necesar ca instituțiile responsabile să se autosesizeze şi să corecteze în măsura posibilităţilor deficienţele, în cazul în care acestea corespund realităţii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.