Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-06-08/prima-condamnare-in-cazul-celor-trei-moldoveni-acuzatzi-de-omucidere-in-olanda-44217.html
Data: Jun 8, 2016 (18:02)

Prima condamnare în cazul celor trei moldoveni, acuzaţi de omucidere în Olanda

Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre condamnarea, pe teritoriul Republicii Moldova, a unui moldovean, care în complicitate cu alţi doi conaţionali, au comis o tîlhărie în Olanda, soldată cu decesul unei persoane.

Amintim că operaţiunea de reţinere a celor trei moldoveni fost realizată de Procuratura Republcii Moldova, de comun cu autorităţile competente ale Olandei, Franţei, Italiei şi Federaţiei Ruse.

Cazul a avut loc în iulie 2014, cînd inculpaţii, mascaţi, au pătruns în gospodăria unei familii din oraşul Winterswijk, Olanda. Indivizii au imobilizat proprietarii locuinţei, legîndu-i cu bandă adezivă, după care au sustras bunuri, estimate la aproximativ 100 euro şi un card bancar de pe care au sustras 250 de euro. După comiterea crimei, în curtea casei, legat cu bandă adezivă, a fost depistat cadavrul proprietarului, care, conform expertizelor, a decedat în rezultatul asfixierii.

După comiterea crimei, inculpaţii au părăsit teritoriul Olandei, fiind anunţaţi în căutare internaţională. La scurt timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, iar altul – pe teritoriul Federaţiei Ruse, ambii fiind deja extrădaţi autorităţilor olandeze pentru a fi traşi la răspundere pentru cele incriminate de procurori.

Cel de-al treilea complice, care a fost reţinut pe teritoriul Republicii Moldova (locuitor al raionului Anenii Noi) a fost condamnat la 20 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea din contul inculpatului în favoarea succesorului părţii vătămate a sumei de 200 mii lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.