Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.06.2016

Patru persoane, inclusiv fostul director al Colegiului Naţional de Viticultură, reţinute într-un dosar de escrocherie

Patru persoane, printre care ex-directorul Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie Chişinău (CNVVC), au fost reţinute de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de escrocherie. Cei patru sunt bănuiţi de fals în acte publice şi tentativă de dobândire ilicită a bunurilor prin înşelăciune, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari statului.

Potrivit datelor anchetei, bănuiţii ar fi încercat să intre în posesia a 5 bunuri imobile, ce aparţineau  CNVVC, folosind decizii de judecată false. Aceştia ar fi invocat pretinse contracte de vânzare-cumpărare, încheiate în anii 90 cu conducerea Colegiului, prin care bunurile instituţiei treceau în proprietatea escrocilor. Astfel, în baza unor decizii de judecată fictive, bunurile, dobândite ilegal, au fost înregistrate la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău.

Concret, este vorba despre o clădire administrativă, o farmacie,  un laborator, un modul de păstrare a produselor alimentare, o şură, dar şi 12 hectare de teren. În total, suma bunurilor adjudecate de bănuiţi depăşeşte  câteva milioane de lei. În urma acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că toate documentele la care făceau referire bănuiţii sunt false, începând cu contractele de vânzare-cumpărare, până la deciziile de judecată.

Astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor pentru fortificarea probatoriului. Până la această oră, patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore şi sunt cercetate penal pentru fals în acte şi escrocherie.

Potrivit CNA, dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă o amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus